Elk mens kan alleen leven op zijn eigen krachtElk mens kan alleen leven op zijn eigen kracht. Je kunt nog zoveel voor een ander willen betekenen, alles voor die ander uit handen nemen, willen regelen, beschermen, behoeden. Op een gegeven moment zal deze persoon het toch op eigen krachten moeten doen.

Sterker nog, het gaan doen. Want als we op een bepaalde leeftijd komen, willen we de dingen allemaal zelf doen. En we kunnen de dingen alleen maar zelf doen, als we vanuit de kracht in het leven staan. Helaas staan nog te weinig mensen in hun eigen kracht en die spreken wij, van Spiritueel Den Haag elke dag.

Want in je kracht staan, krijgen we niet mee. Dat gaan we ondervinden door vallen en opstaan als we volwassen leeftijd hebben bereikt. We willen dan wel heel veel en hebben daar ook vaak een beeld bij. Maar de realiteit en de praktijk achterhaalt ons er vaak in.

Dan blijkt het beeld wat we zo graag willen zien, er helemaal niet is. En dat komt, omdat we niet hebben geleerd vanuit eigen kracht te leven. Er is een allesomvattende kracht, die liefde heet, die ons net zo vaak laat vallen en weer opstaan, totdat wij als mens beseffen. Wacht even, ik begin door te krijgen dat ik mijn leven niet uit eigen kracht heb geleefd.

Dan slaan we vaak een keer met onze vuist op tafel, dan is het genoeg geweest. Dan willen we niet meer dan een ander voor ons beslist of bepaalt. Dan is het de tijd dat we dat zelf gaan doen. Dan pakken we onze kracht terug die we al die jaren hebben onderdrukt.

Dat zijn hele mooie momenten, al zijn ze loodzwaar geeft paragnost Thea van Spiritueel Den haag aan. Vaak gaan hier lange gesprekken aan vooraf. Iemand zoekt namelijk pas contact met het spirituele als die volledig vastzit met zichzelf. Zoveel heeft nagedacht, gepiekerd en het leven niet meer begrijpt. Dan grijpen mensen naar de spirituele hulplijn.

Wij als mediums en paragnosten zijn ons daar terdege van bewust. Dat de maatschappij zoals die draait, eigenlijk zo ongelooflijk veel mist. Menselijkheid, menswaardigheid, maar vooral de mens te laten zijn en te leven vanuit eigen kracht.

Toch ontkomt niemand er aan, zegt paragnoste Thea van Spiritueel Den Haag, denk maar aan die allesomvattende kracht. Die liefde heeft op het aardse maar één taak, ieder mens er van doordringen en doordrenken.

De wil en het ego er uit, de kracht er in. De macht eruit en kracht voor in de plaats. Het leven wordt dan zoveel mooier, rustiger, fijner en overzichtelijker en stress en moeten verdwijnt. We vinden het fijn om voor de mens klaar te staan, die op zoek is naar zijn eigen kracht om uit te leven, geeft paragnost Thea aan.

Vaak hebben we zelf ook eerst een lange zoektocht achter de rug, omdat ook wij als medium als mens op de aarde komen en mee worden gesleurd in het systeem. Terwijl je diep van binnen weet, er klopt iets niet. Vaak ontwikkelen we ons naast het mediumschap ook op gebied van coaching, therapie, hulpverlener.

En al die kennis tezamen met onze gaven kunnen wij dag en nacht klaarstaan om een ieder die nood heeft direct te woord te staan en te laten zien hoe die uit eigen kracht kan gaan leven. Het zijn hele dankbare gesprekken. Je voelt de ander tot rust komen, het overzicht weer te krijgen. En het heft over zijn eigen leven weer terug te pakken. Want hoe je het wendt of keert, we hebben nou eenmaal die kracht in ons, die liefde. Als die wordt onderdrukt, moet die toch een keer er uit en zichtbaar, maar ook voelbaar worden.