Als je een keuze maakt, denk je dan ook aan de consequenties

Als je een keuze maaktAls je een keuze maakt, denk je dan ook aan de consequenties. Binnen bepaalde perken, want we hebben wel regels waar we ons aan dienen te houden, is de mens vrij om te kiezen. Eigenlijk mogen we als mens overal vrij in zijn, dat is ons geboorterecht. Zelfs aan die keuze van volledige vrijheid zitten consequenties.

Het valt ons, de mediums en paragnosten van Spiritueel Den Haag op, dat er vaak te weinig stil wordt gestaan bij het maken van keuzes. We zien achteraf dan pas wat de gevolgen er van zijn. Je merkt het vaak tijdens de gesprekken.

Ik heb de stekker uit de relatie getrokken. Komt die nog terug, heeft die spijt? Ik ben verhuisd, want ik werd gek van het kabaal van de buren. Maar ik hoor nu nog steeds geluiden. Ik ben zwanger geworden en nu vraag ik mij af, ga ik met deze man een relatie krijgen? We zijn nu een maand of 8 bij elkaar en ik wil weten of ik hem kan vertrouwen.

Zo maar een paar vragen waar mediums en paragnosten van Spiritueel Den Haag dagelijks mee worden geconfronteerd. We snappen ze allemaal, en toch. Soms vraag je je af, al deze mensen hebben een keuze gemaakt. Hebben ze stil gestaan bij de consequenties.

Als je je partner vanuit frustratie en boosheid na een fikse ruzie de deur wijst. Dan was je niet bij zinnen toen je het deed. Dan vragen of de partner terugkomt en ook wanneer je weer iets gaat horen. Heb je dan het juiste gedaan? Of heb je helemaal niet nagedacht. Vaak gaat aan die laatste druppel al diverse vertrekmomenten vooraf. En dat schetst een beeld van, ik kan het wel maken. Die ander komt toch steeds weer terug.

Maar ineens duurt de periode ineens veel langer van de radiostilte en dan beginnen we hem te knijpen. Niet nagedacht over de consequenties. Oftewel het gezonde verstand op een volwassen manier gebruiken. Helaas niet gedaan.

Zo was er een vrouw die haar baan had opgezegd, ze was er helemaal klaar mee. Druk aan het solliciteren geslagen, maar ze luisterde naar haar gevoel en ze had de baan van haar dromen nog iet gevonden. Inmiddels was ze een paar weken verder en financieel nog ruimte voor een week.

Ze raadpleegde medium Kaatje van Spiritueel Den Haag. Wanneer ze een nieuwe baan kreeg, luidde de vraag. Nu kunnen mediums en paragnosten heel veel, inclusief de toekomst voor spellen. Maar wanneer iets gebeurt, is iets met tijd. En dat is bijna onmogelijk. Want stel je voor dat je aangeeft, binnen een week en deze cliënt denkt dan, goed zo. Ik wacht een week. Denk je dan dat die baan er komt?

Deze vrouw was in paniek. Ze bleef aan een stuk doorpraten en op een gegeven moment zei medium Kaatje. Heb je stilgestaan bij de consequenties van het opzeggen van je vorige baan? Heb je gekeken of dit financieel haalbaar zou zijn. Want het komt nu over, dat je iets hebt gedaan zonder na te denken en je nu van mij wilt horen. Dit komt binnen de kortste keren goed.

Nu komt dat ook wel, maar het voelt nu alsof je de consequenties niet wilt zien en dragen van je eigen keuze. De cliënt werd stil. Je hebt eigenlijk wel gelijk. Ik zie nu wat ik heb gedaan. En inderdaad, ik zal de consequenties hiervan moeten gaan dragen.

Dat klopt, gaf medium Kaatje van Spiritueel Den Haag aan. Weet dat het universum die mensen beloont die voor zichzelf durven te kiezen en te gaan staan. Dat heb je gedaan. Met andere woorden. Die baan die je zoekt, die komt er aan!

Ze had niet stilgestaan, gehandeld en niet nagedacht dat ze hierdoor in de financiële problemen kon komen. Natuurlijk zijn er situaties waar je direct bij moet handelen. Maar denk na ook over de gevolgen, als je een keuze maakt.

Een partner waarmee je telkens ruzie hebt en de deur wijst. Die komt op een gegeven moment echt niet meer terug! En als je last hebt van de buren. Neem dit mee als je verhuist. Zo zorg je er voor dat je rekening houdt met de consequenties van je keuzes.