Het leven begint waar angst eindigt

Het leven begint, waar angst eindigtHet leven begint waar angst eindigt. Jazeker wel. Het leven begint pas, waar de angst ophoudt aanwezig te zijn. Beeld je eens in. Je dubt altijd, je twijfelt over alles. Keuzes maken, jij niet gezien. Altijd bij alles je afvragen, doe ik het wel goed. Kan ik dat wel zeggen of maken. Als ik mijn partner maar niet verlies. Als ik mijn baan maar behoud.

Allemaal zinnetjes bij heel veel mensen die bang zijn. Vanuit de angst hun leven leven. Dat is niet leven. Dat is overleven. En overleven loopt een mens op leeg. Geeft verschrikkelijke vermoeidheid. Het geeft ziektes, en escalaties. Het geeft verdriet, mislukte relaties.

Waarom denk je dat een mens op een gegeven moment zegt. Zo, nu is het mijn tijd! Dan is de tijd er voor toch echt niet heel fijn verlopen. Anders voel je die behoefte niet. Je zegt dan niet voor niets, lak aan alles, en aan iedereen. Zoek het allemaal maar lekker uit, nu ben ik aan de beurt. Want dat zegt die persoon in feite.

Die vindt datgene wat hem allemaal is overkomen, welletjes geweest. Die heeft er genoeg van om netjes tussen de regels te fungeren. En dat doen we dus echt allemaal vanuit de angst. Zodra je zegt, nu is het klaar, nu ga ik het op mijn manier doen, dan ga je de angst voorbij en start het leven. Pas.

Vaak hebben we er dan al wel wat jaartjes opzitten. Zijn we ons helemaal niet er bewust van geweest dat we vanuit angst in het leven hebben gestaan. We hebben wel gemerkt dat het leven moeizaam verliep. Dat we onszelf vaak niet waren. Dat we vaak geconfronteerd werden met tegenspoed.

En we niet begrepen hoe dat kwam. Totdat we ons een keer wendde tot een spiritueel consulent van Spiritueel Den Haag. De zoektocht naar de kracht was begonnen, maar wist jij veel. Kracht is de liefde voor jezelf. Maar ook dat weet je dan nog helemaal niet. Je belde met een consulent, omdat je voor de zoveelste keer een relatiebreuk had, terwijl je maar niet begreep waarom het je overkwam. Je wilde weten of je ex nog terug zou komen. Het voelde voor jou echt als een relatie op zielniveau. Je was ook heel voorzichtig geweest en weer was het je niet gelukt.

Maar het medium dat je sprak, die zag direct waar het euvel lag. En vroeg je, leef je je leven vanuit angst of kracht. Huh, dacht je, werkelijk geen idee. En toen het medium het jou begon uit te leggen, begon het in jou te rinkelen.

Nu zag je wat je had gedaan. Je had niet geleefd! Je had jezelf voor alles opzij gezet, door die angst! Wat een wake up call, was dat. Maar ja, hoe nu verder. Je wist het nu wel, je begreep het ook, maar het gaan doen. Gaan toepassen, geen idee. Vol met overtuigingen zoals je het had aangeleerd, viel je vaak in je eigen valkuilen.

Maar naarmate de tijd vorderde, je regelmatig medium Enya consulteerde, wat super fijne gesprekken waren, zag je vooruitgang. Je zag bij jezelf wanneer de twijfel toesloeg en dat wilde je niet meer. Je zag dat je soms wegdook, ook daar was je klaar mee. Je begon steeds beter te begrijpen hoe je vanuit angst reageerde en vanuit je eigen kracht. Je zag duidelijk de verschillen.

Je begon ook te luisteren naar je eigen gevoel, dat was zo fijn. Dan verdween de twijfel op slag en wist je de antwoorden zeker. Je begon alles in je leven onder de loep te nemen. Wat jou niet gelukkig maakte, of voldoening gaf, je durfde het zo aan de kant te zetten.

Blij ben je geweest, met de helpende hand van medium Enya van Spiritueel Den Haag, dat eerste gesprek ga je nooit meer vergeten. Dat was het moment dat je inzag, ik ben altijd bang geweest om te leven!