Vrede sluiten met wie doe je dat eigenlijk

Vrede sluitenVrede sluiten met wie doe je dat eigenlijk. Je leest wel over vrede sluiten. Dat je dat doet met bijvoorbeeld een ex, je ouders, iemand anders die jou niet heeft gerespecteerd, vernederd of gekleineerd. Met iemand die je zoveel pijn en verdriet heeft aangedaan, dat je er maar niet of heel moeilijk los van kunt komen.

Dan lees je, sluit het verleden af, je leeft nu. Makkelijker gezegd dan gedaan. Stuur liefde naar je ex, want dan word je ook weer liefdevol naar jezelf. Hele mooie kreten, alleen is dit wel de juiste oplossing, om vrede te sluiten?

Het helpt je in ieder geval op weg. Maar, wij van Spiritueel Den Haag zien dit niet als de ultieme oplossing. Je sluit namelijk geen vrede met iets of iemand anders. Je kunt alleen maar vrede sluiten met jezelf.

Pas als dat kwartje valt, dan kun je jezelf verlossen en vrede hebben met de situatie. Alle mooie oplossingen ten spuit, van wat je vaak leest hoe je vrede moet sluiten. Je kunt geen vrede sluiten met het verleden. Je kunt geen vrede sluiten met een ex. Je kunt alleen maar vrede sluiten met jezelf.

Dit is voor heel veel mensen moeilijk te begrijpen. Omdat we niet leren onszelf te mogen zien staan. Onszelf ook mogen koesteren. Daar rust een straf op, daar hangt een label aan. Van egoïsme, narcisme. Maar dat is het helemaal niet. Want dat zou betekenen, dat als jij egoïstisch bent, op geen enkele manier rekening zou houden met een ander!

Dat heb je juist te veel gedaan, daarom heb je nu geen vrede in en met jezelf, geeft medium Claire van Spiritueel Den Haag aan. We zijn ook in het geheel niet narcistisch als we vrede sluiten met onszelf. Narcistisch is zelfverheerlijking en daar heb je nog nooit aan gedaan, laat staan bij stilgestaan.

Het is de mens zijn eigen invulling waarop die compleet vastloopt. Telkens weer. De hoofdreden is een hele simpele. De mens mag zichzelf niet liefhebben. Dat is het kwade, dat is de reden. Een reden die zoveel kwaad in zich heeft, dat wij als mediums en paragnosten met lede ogen aanzien, hoeveel mensen geen vrede hebben met zichzelf. Omdat ze zichzelf nog nooit hebben zien staan.

Laat staan dat een ander je dan ziet staan, dat terzijde. De enige manier om vrede te krijgen, is vrede te krijgen met jezelf. Daarvoor zul je 180 graden moeten gaan draaien met de manier hoe of je de dingen ziet en doet, waar je nu van overtuigd bent, dat ze kloppen.

Je ziet ze nu, zoals het gros ze ziet en doet. Lief zijn voor anderen, ten koste van jezelf. Dat is, helaas nog steeds, geeft medium Claire van Spiritueel Den Haag aan, de maatschappelijk norm. Logisch toch dat je dan ruzie gaat krijgen. Je bent constant op zoek naar iets. Naar jezelf. Maar ja, dat mag niet.

Zo ontstaat er een tweespalt tussen mensen, die elkaar compleet afmaken. Op wereldniveau en op individueel niveau tussen 2 mensen. Maar ook! Met jezelf. De discrepantie is dat jij jezelf niets mag gunnen. Alles voor een ander. Kom van dat idee en overtuiging maar eens los!

Het lukt mensen wel. Zeker als ze met een medium of paragnost in gesprek gaan van Spiritueel Den Haag. Vaak zijn dat mensen die al zoveel hebben geleden, dat ze geen uitweg meer zien. Gelukkig denkt een medium dan, die is er klaar voor, om van zichzelf te gaan leren houden. Het verleden te gaan zien als een grote leugen. Waardoor die nooit, hoe die ook zijn best deed, vrede kon krijgen met dat verleden. Nu wel, nu die eindelijk inziet. Ik ben het zelf die de vrede in zichzelf moet gaan vinden en dat kan alleen met eigenliefde.