Wat je aandacht geeft, houd je in stand

Wat je aandacht geeft, houd je in standWat je aandacht geeft, houd je in stand. Het werkt twee kanten op, dat is het mooie van aandacht geven. Het kan zijn dat je aandacht geeft aan het negatieve, of aandacht geeft aan het positieve. Wat je aandacht geeft, houd je in stand. En de mens is destructief, omdat die zijn eigen gedachten de vrije loop geeft en daardoor eerder geneigd is aandacht te gaan geven aan het negatieve, dan aan het positieve.

Hier is wel een reden voor aan te geven. Als onwetend kind met een prachtige ziel land je op de aarde. De hemel word je ingeprezen, totdat je in de ogen van anderen “lastig” wordt. En dat ben je al snel.

Je bent immers volledig afhankelijk van anderen en dat laat je ze weten ook. Het is nogal niet wat, wat je allemaal meemaakt. Uit de veilige haven van de moederschoot, ineens een totaal andere omgeving. Waar je geconfronteerd wordt met van alles en nog wat, wat je nooit eerder hebt gezien.

Je zult je plek moeten vinden, je zult moeten aarden, daar heb je tijd voor nodig. Dan ga je soms brullen, omdat je honger hebt of je onveilig voelt. Dat kan midden in de nacht zijn. En ja, dat sloopt jouw omgeving.

Als baby communiceer je met energie en die energie die voel je om je heen. Als die veilig en rustig aanvoelt, dan krijg je langzaam maar zeker vertrouwen. Is de energie onrustig, gehaast, onaardig, dan zul je meer tijd nodig hebben en zul je ook vaker om aandacht vragen.

Als je dan groter wordt, dan is aandacht vragen een soort van gewoonte geworden. En niet alleen dat, je moet het wel doen, want je omgeving vanuit zichzelf, heeft het schijnbaar niet in de gaten, dat ze het niet oké doen. En aandacht is geen liefde! Dat zul je vanzelf merken.

Zo houd je de aandacht vragen in stand, zegt medium Yvonne van Spiritueel Den Haag. En dat breekt je op latere leeftijd op. Je vraagt dan niet alleen altijd om aandacht, je hebt ook de onrust overgenomen die je als baby hebt gevoeld. Je voelt je eigenlijk nergens echt veilig. Je hebt de ruimte niet gekregen je veilig te voelen waardoor je zelfvertrouwen hebt kunnen ontwikkelen.

En zo ga je als vanzelf alles aandacht geven op een negatieve manier. Omdat je hebt leren kijken met angst in plaats van te kijken met liefde, zegt medium Yvonne Van Spiritueel Den Haag. Dat betekent dan ook, dat zolang je het zo blijft doen, het negatieve in je leven blijft voortduren. Je geeft er aandacht aan. Je houdt het in stand.

Als je hier vanaf wilt, omdat je klaar bent met al het negatieve in je leven, dan kan dat zeker. Je kunt namelijk ook aandacht gaan geven aan het positieve. Want hoe je het wendt of keert, ons brein waarin gedachten zijn, blijft bezig. Als je wilt weten hoe je van negatieve gedachten naar positieve gedachten kunt gaan, is een consult met medium Yvonne van Spiritueel Den Haag zeker een aanrader.

Wat je aandacht geeft, houd je in stand. Nu snap je het, als je dit blog hebt gelezen. Alleen het omdraaien, dat is verschrikkelijk moeilijk. Het is een gewoonte geworden. Je kunt dan al wel een stap in de goede richting gaan zetten, geeft medium Yvonne aan. Want jij verdient toch ook liefde? Daarom wil je af van aandacht vragen.

Als de gedachten er zijn, geef aan aan deze gedachten, jullie mogen er zijn hoor, alleen geef ik aan jullie geen aandacht meer. Je spreekt als het ware je eigen gedachten toe. Je spreekt jezelf toe. Door dit regelmatig te doen, zul je merken, hè wacht even. Ze verdwijnen. En hoe komt dat. Je geeft er geen aandacht meer aan.

Je houdt dus op met ze in stand te houden. Dan word je lief voor jezelf. Dan kun je het verschil zien tussen aandacht vragen en liefde.